Spring naar inhoud

Corona maatregelen

geplaatst op 28 maart 2020

In verband met de Coronacrisis zijn alle reguliere kerkdiensten tot 1 juni afgelast.

geplaatst op 19 maart 2020


Het bericht zal niet meer als een verrassing komen: tot 6 april worden alle kerkelijke activiteiten afgelast.  We zien ons genoodzaakt de landelijke maatregelen te volgen die moeten zorgen voor het indammen van de verspreiding van het Corona-virus.Dit is een ingrijpend besluit, daarvan zijn we ons bewust. Daarbij moet gelijk aangetekend worden dat we ook rekening moeten houden met een verdere verlenging van deze maatregelen. De paascyclus zoals we die kennen en waaraan we als gemeente sterk hechten zal er mogelijk anders uit komen te zien. Daar willen we nu echter nog niet op vooruit lopen. Informatie daarover volgt op een later moment.
Het voelt wat 'leeg'. Enerzijds missen we de ontmoeting met elkaar wat niet betekent dat we niet omzien naar elkaar. De ouderlingen en bezoekmedewerkers proberen in contact te blijven maar mocht u behoefte hebben aan contact of mensen kennen waar extra aandacht nodig is: laat het ons weten. De contactgegevens staan op de website. U mag ook mij bellen. Anderszijds missen we dat moment van bezinning en stilte. Daarom hebben we besloten de komende weken op vrijdagmiddag de kerk open te stellen. De deur is van 12.00 - 16.00 open. Voel u vrij hier gebruik van te maken. U kunt een kaarsje branden en er liggen gedichtbundels om in te lezen.

De gemeente Damsterboord van onze consulent Ds. J. Wilts zal elke zondag om 09.30 uur een ochtendgebed houden welke rechtstreeks te beluisteren is op https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10843. Een liturgie zal hiervoor online beschikbaar komen. We worden van harte uitgenodigd hiernaar te luisteren (en op afstand mee te doen)
We staan op dit moment misschien wat op afstand van elkaar maar weten ons geraakt door De Eeuwige die bij ons is. Dat we ons daar door mogen laten bemoedigen.


Namens de kerkenraad,
Wilma Naaijer, scriba Kloosterkerkgemeente Ten Boer - Woltersum - Sint Annen, telefoon: 06-28 44 40 11