Welkom op de site van:


Op deze site kunt u lezen wie wij zijn en wat wij geloven.
Heeft u vragen of opmerkingen, klik dan hier.Publicatie websiteBeste bezoeker deze website is mede bedoeld als opbouw van onze gemeente. Wanneer u of jij iets wilt publiceren dan kunt u een mail met informatie sturen naar pkntenboer@ziggo.nl , dan zorg ik er voor dat de informatie op de website geplaatst wordt.
Met vriendelijke groet Dick Bos Ticheldobben


Projectkoor PU Ten Boer
Druk hieronder op het plaatje om naar de website van PU Groningen 2017 te gaan

Gemeente Groei Groepen 20+ en 30 +


We zijn superblij met twee actieve, gezellige Gemeente Groei Groepen voor 20-plussers en 30 plussers. Maar er is altijd plaats voor jou! In de groepen zitten veel verschillende mensen: van mensen die niet in de christelijke traditie zijn grootgebracht en nog op zoek zijn naar de zin van geloven, tot mensen die al belijdenis hebben gedaan en al meer geloofservaring hebben. Wat we gemeen hebben is dat we onze levenservaringen en geloofservaringen delen en samen zoeken naar een weg om Jezus na te volgen.
Het thema van dit jaar sluit heel mooi aan bij deze zoektocht. Aan de hand van een gespreksboekje van het Evangelisch Werk Verband waarin we de eerste brief van Petrus bestuderen, denken we na over de vraag hoe we Jezus kunnen volgen in een verwarrende tijd. Het boekje heet: de HOOP die in ons leeft. Thema’s die dit jaar aan de orde komen zijn: Wie zijn wij zelf en hoe staan we in deze samenleving?

De eerste bijeenkomst van de 20 + groep is op zondag 15 oktober om half 1 in Siddeburen, Oudeweg 128 bij Meinie en Jose Bosker ( We lunchen gezamenlijk en je kunt met mij meerijden als je dat wilt)

De eerste bijeenkomst van de 30 + groep is op dinsdag 3 oktober om 20.15 bij Anneke de Jong en Martin Schaaphok, Fazanthof 6 in Ten Boer.
Voor vragen of aanmeldingen kun je me altijd bellen of appen 0681547288
(Ook als je wel bij een Gemeente Groei Groep wilt, maar niet op deze dagen kunt of ouder bent, zijn er mogelijkheden. Onze gemeente heeft 8 Gemeente Groei Groepen met verschillende samenstellingen.)
Hartelijke groet, Inge de Rouwe


Informatieavond op dinsdag 17 oktober 2017


Gemeentereis Israël Geref. Kerk Ten Boer

Op 19 juni en 29 augustus waren er in Menorah al informatiebijeenkomsten, om te kijken of er voldoende belangstelling is voor een gemeentereis naar Israel in 2018. Gezien de opkomst toen, en het aantal voorlopige aanmeldingen, is de kans groot dat de reis door zal gaan. We kunnen echter altijd nog een paar deelnemers gebruiken, om in elk geval op korte termijn zeker te weten dat de reis door kan gaan. Voor degenen die deelname overwegen, alvast een aantal praktische gegevens, die van belang zijn. De reisdatum is vastgesteld op 6-14 maart 2018 (negen dagen).

De exacte kosten zijn nog niet bekend. Deze zijn afhankelijk van de prijzen die voor 2018 nog moeten worden vastgesteld, het reisprogramma, en de grootte van de groep. Om toch enigszins een indicatie te geven, zal de prijs waarschijnlijk ergens tussen de 1600 en 1750 euro liggen. Dat is inclusief vlucht, luchthavenbelasting, excursies, maaltijden, hotels, Nederlandssprekende gids en fooien, maar exclusief reis/annuleringsverzekering en het vervoer naar en van Schiphol. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt 320 euro.

Eind oktober moeten de definitieve aanmeldingen aan reisorganisatie DrieTour, die de reis voor ons organiseert, doorgegeven worden. Het streven is om een groep bij elkaar te krijgen van 20-40 personen. Onder de 20 wordt de reis te duur, en als het boven de 40 komt, wordt de groep te groot. Het is een gemeentereis van de Gereformeerde Kerk (PKN) in ten Boer, maar dat betekent niet dat u lid van onze gemeente moet zijn, om mee te kunnen. Ook mensen uit de omgeving zijn van harte welkom.

Ik hoop, D.V., samen met mijn vrouw Inge de reis te leiden. Het is een christelijke reis. Dat betekent dat we om de dag een korte avondbijeenkomst zullen houden, en op zondag een kleine viering in het hotel (of een andere geschikte plaats). Ook zullen we regelmatig uit de bijbel lezen, als we een plaats tegenkomen, die in de bijbel wordt vermeld, en af en toe een lied zingen. De combinatie van cultuur, natuur, geschiedenis en geloof maakt van Israel zo’n bijzondere bestemming.

De volgende informatiebijeenkomst is op dinsdag 17 oktober om 20.00 in Menorah, Wigboldstraat 3, Ten Boer. Mocht u serieuze interesse hebben om mee te gaan, verzoek ik u dringend op deze avond te komen. Mocht u wel mee willen, maar niet op deze avond aanwezig kunt zijn, kunt u altijd met mij persoonlijk contact op nemen.
We zullen op deze samenkomst als groep nader kennis met elkaar maken, en een aantal praktische zaken rondom de reis bespreken. Uiteraard is er dan gelegenheid om vragen te stellen.
Hebt u interesse gekregen, nodig ik u van harte uit voor deze informatieavond. Tot dan!

Sjalom,
Peter Elzinga en Inge de Rouwe
050-2309276


Evangeliedienst 29 oktober 2017
Talentenbank


Het doel van de talentenbank is: Het inzetten van uw of jouw talent en/of gave

We kijken niet alleen wat de commissies aan vrijwilligers nodig hebben, maar zoeken ook naar activiteiten om de talenten van de gemeenteleden in te kunnen zetten. Dit alles om met deze talenten "samen meer kerk te zijn".

De talentenbank leent zich er goed voor om projectmatig te kunnen werken. Gemeenteleden die het niet zien zitten om voor een langere periode “vastgelegd” te worden hebben wellicht wel tijd en zin om deel te nemen aan kortlopende acties of projecten voor de kerk en kunnen dit dan ook aangeven. Elk steentje draagt immers bij aan de opbouw van onze gemeente.

Aangezien God iedereen talenten heeft gegeven kan dus een ieder de enquête invullen. Wij hopen daarom dat u even de tijd neemt de enquête in te vullen.

De talentenbank commissie.

Druk hieronder op het plaatje voor de enquête


Bouwstenen Bijbel School seizoen 2016-2017


Om te groeien in je geloof, moet je zorgen dat je stevig geworteld bent in goede grond. Verdieping in je geloof zoeken betekent dat je meer vrucht mag gaan dragen voor jezelf, je omgeving en je gemeente. De Bouwstenen Bijbel School (BBS) biedt daar prachtige handvatten voor.

De Gereformeerde Kerk van Ten Boer (PKN) gaat verder met deze boeiende cursus. Wij nodigen iedereen van harte uit om hieraan deel te nemen, ook als je niet uit Ten Boer komt of lid bent van een andere kerk. Uiteraard kun je eerst een keer vrijblijvend proberen of het bij jouw behoeften past. Door het werken met losstaande thema’s is het mogelijk op elk moment mee te doen met de cursus.
In principe komen we een keer in de drie weken bij elkaar. Wil je meer weten, kun je altijd even contact met mij opnemen.

Druk hieronder op het plaatje voor een youtube filmpje Bouwstenen Bijbel School
Wanneer:

25 september communicatie van het evangelie
16 oktober rentmeesterschap
6 november gemeente als lichaam


Waar: gebouw Menorah, Wigboldstraat 3, Ten Boer
Tijd: 20.00-22.00
Wat: cursus Bouwstenen Bijbel School
Contact: ds. Peter Elzinga, Wigboldstraat 5, 9791 CP Ten Boer.
Tel: 050-2309276
Email: pe.elzinga@planet.nl
Kosten: ongeveer €80,- voor de hele cursus, inclusief materiaal


Laatste activiteiten / verslagen


Op zondag 17 september waren er de hele dag diverse activiteiten van de startzondag. Een fotoverslag hiervan is hier te bekijken.

Zondagavond 17 september stond in het teken van licht, muziek en dans. De gezamenlijke kerken uit Ten Boer organiseerden een Gospel Swing-in in de Tiggelhal. . Een fotoverslag hiervan is hier te bekijken.

Voorafgaande aan de startzondag op 17 september waren er in de kerk diverse activiteiten.Een fotoverslag hiervan is hier te bekijken.

Zondag 9 juli was er een afscheidsdienst voor groep 8. Het thema was: “De oversteek”. Het thema kwam tot uitdrukking in woorden, beelden en muziek. Een fotoverslag hiervan is hier te bekijken.

Van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli heeft een groep vanuit de CJV een nacht zonder dak geslapen bij de familie Zuur. Door verschillende acties hebben ze geld opgehaald voor stichting Tear. Een fotoverslag hiervan is hier te bekijken.

Zondag 25 juni hadden we een boerderijdienst aan de Boersterweg 65. Medewerking werd verleend door de Huisband. Een fotoverslag hiervan is hier te bekijken.

Zaterdag 10 juni werd de jaarlijks terugkerende weilandgames gehouden bij de familie Langereis aan de Bouwerschapweg. Dit jaar deden ook enkele groepen van de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt mee. Een fotoverslag hiervan is hier te bekijken.

Zondag 4 juni was het eerste pinksterdag. In deze werd medewerking verleend door het Chr. Vocaal ensemble uit Stedum olv Geertje Mars-van der Wal. Een fotoverslag hiervan is hier te bekijken.

Voor complete archief klik hier.Laatste wijzigingen op 12 oktober 2017.